Şiar dergisi; öyküleri, denemeleri, biyografileri ve özellikle şiirleriyle zenginliğini hissettiren 10. sayısında da özgünlüğüyle göz doldurmaya devam ediyor.
Derginin Mayıs-Haziran sayısına ait kapağında Behice Kolçak imzasıyla, ters açılan şemsiyeli ilgi çekici bir resimle toplumsal duyarlılık ve farkındalık vurgusu yapılmış.
Şiar adına yazılan “ŞİARIMIZ” giriş yazısında olaylara estetik bir ruhla bakmanın önemi ve derginin, bu bakışın sıradanlaşmasının önüne geçme gayreti vurgulanmış.
Usta şair Nurullah Genç, derginin bu sayısında “Sen Bu Dağı Aşamazsın” diyerek muhteşem bir şiirle okuyucuyu buluşturmuş.
Berat Demirci öykü tadındaki “Dört Arkadaş” isimli şiiri ile dergideki yerini alıyor.
Hasan Akçay’ın bu sayıdaki “Çarşılarda Hüzün Var” başlıklı şiiri de dikkat çeken sayfalar arasında.
Recep Garip ise “Batılılaşma İhaneti ve ‘Büyük Türkçe Sözlük’le D. Mehmet Doğan” isimli yazısında Mehmet Doğan’ı, Türkçeye katkılarını ve dil hakkındaki görüşlerini kaleme almış.
Okuyucuyu ülkemiz dizi sektörünün en popüler dizisi olan Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı Mehmet Bozdağ ile “Hasbihal” köşesinde buluşturan Serap Kadıoğlu, dizinin akıbeti ve yeni projeler hakkında ilgi çekici tüyolar da almış.
Behice Kolçak’tan mânâ dolu bir illüstrasyon da “Beyaz Kalem” başlığıyla okuyucuya takdim edilmiş.
İdris Mahfî Erenler, “Naatgûların Efendisi” isimli yazısıyla Osmanlı döneminden kültür hazinemizi karıştırıp naat ve naatgûları tanıtıyor.
Muhammed Ebrar Alar ise 90 yıl esaret altında kaldıktan sonra hürriyetine kavuşan Kudüs’ün Fatih’i Selahaddin Eyyubi’yi okuyucuya tanıtıyor.
“Mutasavvıf Şairler” köşesinde her sayıda bir şairi şiirleriyle birlikte anlatan Serap Kadıoğlu, bu sayıda “Bağ-ı Bekânın Gülşeni İbrâhim Gülşenî”yi kaleme almış.
Unutulmaya yüz tutmuş kelimeleri diri tutmak adına örnek cümlelerle desteklenerek kökenine inilen ve mânâları verilen “Dağarcık” köşesinde bu sayı “E” harfinden kelimeler anlatılmış.
“Su Akar Yolunu Bulur” köşesinde her sayı bir dünya şehrini tanıtan Su Kadıoğlu, bu sayıda yine kendine has samimi üslubuyla İngiltere’nin başkenti “Londra”yı anlatıyor.
“Sinema” köşesinde Oğuzhan Ceylan, Nuri Bilge Ceylan’ı ve eserlerini tanıtmaya gayret etmiş.
Fatma Atmaca ve Esma Portlakkaya’nın birbirinden güzel kitapları tahlil ve tavsiye ettiği “Sarraf” köşesinde Sezai Karakoç’tan “Yitik Cennet” ve Bahtiyar Aslan’dan “Kaybolmayan Röportajlar” isimli kitaplar okuyucuya tanıtılmış.
Bu sayının diğer şairleri: Şadiye Kılıç, Oğuzhan Bükçüoğlu, Hakan İlhan Kurt, Rabia Gelincik, Burak Kara, Hatip Çiçek, Tunahan Sarı, Vahdettin Oktay Beyazlı, Ahmet Demir, Nuri Batuhan Pınarcıoğlu, Ahmet Bahadır Sarıkaya, Faruk Mehmet Yılmaz ve Didar Ekici.
Şiar’ın 10. sayısındaki öykü yazarları ise; Mehmet Akif Demirelli, Berat Tekindağ, M. Dilek Erdem, Emine Gül ve Rabia Balcı.
Bu sayıda Gizem Oğuz ve Fatma Üzümcü’nün de birer denemeleri bulunuyor.
İZDİHAM