İkrar Dergisi, 5. sayısında gençlik dedi
Öncülüğünü ve yönetimini Abdulkadir Ünal’ın üstelendiği İkra’r Dergisi’nin 5. Sayısı “Gençlik” dosya konusuyla çıktı. Derginin yazarlarının ağırlıklı olarak gençlerden oluşuyor olması “Gençlik” temasına ayrı bir anlam katıyor.
Hayatını gençliğe adamış ve gençlik üzerine birçok çalışmalar yapmış İletişim Uzmanı-Yazar Hasan Sarı’nın yayın danışmanlığını üstlendiği dergi, son zamanlarda yapılan eleştirilerin aksine ‘gençliğin var olduğunu’ gençlerin bakış açısıyla dile getiriyor.
İkra’r 5’te Cins Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Şair-Yazar İsmail Kılıçarslan ile 15 Temmuz ve özellikle“Gençlik” üzerine yapılmış güzel bir söyleşi var. Dergi, kapağını İsmail Kılıçarslan’ın son zamanlarda defaatle hatırlanması gereken “Elhamdülillah, hakkında yanıldığımız gençlik Türkiye’yi yanıltmadı.” sözü ile süslemiş.
Yine Musa Melih Demirbaşcı’nın “Türkiye Bizim Neyimiz Olur?” ve Harun Sönmez’in “Varoluş Kuşağı” adlı yazıları derginin kapağında vurgulanırken Bilal Kılınç’ın “İnanmak ve Mücadele Etmek: Âsım’ın Mücadele Metodu Üzerine Bir Deneme”, Mesut Emre Balcı’nın “Emin Genç Emin Toplum” adlı yazıları ve Aleyna Yıldırım’ın “Şebbuyâne” adlı şiiri dosya eserlerinden sadece birkaçı…
Öte yandan Saliha Güngör’ün “Mâzi’nin Âti’si” adlı öyküsü, İbrahim Tarımak’ın “Ah Elmira” adlı şiiri, Nesibe Emine Aktı’nın “Samuraylar vs. İnsansız Hava Araçları” adlı fikir yazısı, Eda Tülüce’nin “Saklı Bahçede İnşirah” adlı denemesi ve son olarak Sevim Soylu’nun geçtiğimiz aylarda vicdanları sızlatan Suriyeli bebek için yazdığı “Ümran’ın Gözyaşları” adlı yazısı bu sayının öne çıkan emek ürünlerini oluşturuyor.
Keza yürekleri kelimesinde atan diğer yazarların dokunaklı eserleri şöyle;
Emre Çalışkan, Konu Ne Biliyor Musun Anne? (Deneme)
Havvanur Erol, İnşirah Kalkışı (Deneme)
Sezer Taş, Ölüme Senfoni (Şiir)
Mehmet Akif Bıyıklı, Unutmayalım, Vallahi Unutuyoruz! (15 Temmuz)
Zehra Deniz, İnsan Bazen de Kendiyle Konuşandır (Deruni Anlatılar)
Aslı Bey, Kalû Belâ Da Söze Dahil (Dosya-Deneme)
Gülter Betül Atabey, Gençliğime Sesleniş (Dosya-Deneme)
Hasan Sarı, Çay Köşesi (Dosya-Öykü)
Emre Topoğlu, Gençliğe Dair Notlar (Dosya-Deneme)
Emrecan Çetin, Gruplu Heyecanlar: Gençlik (Dosya-Eleştiri)
Kerem Gümüş, Kuzu, Kurt ve Diğerleri (Dosya-Deneme)
Zafer Özdemir, İki Mehmet&İki Akif ve Milyonlarca Asım (Dosya-Hikaye)
Zennur Çalık, Aşk’ın Üç Hecesi (Şiir)
Alparslan Kopuz, Heidi Romanları (Deneme)
Şener İşleyen, Öp Yağmurun Kalbinden (Şiir)
İbrahim Han, Ev Eşyaları Partisi (Öykü)
Hatice Büşra, 15 Temmuz ve Gençlik (Çizim)
Ayrıca İkra’r Dergi’nin arka kapağını süsleyen Mehmet Akif Ersoy fotoğrafı ve Onun yazmış olduğu Asım şiirinden bir bölüm, işlenilen dosya konusuna ince ve anlamlı mesajlar veriyor.
İZDİHAM