İnönü Üniversitesi’nden Harika Bir Hikâye Yarışması; Her Hastalık Bir Hikayedir
İnönü Üniversitesi 2012 yılında hayatını kaybeden Dr Aydemir Yalman anısına düzenlediği öykü yarışmalarını sürdürüyor.
Profesör Dr Cengiz Yakıncı’nın önderliğinde gelenekselleşen etkinlikle bu güne kadar 32 kitap ve binlerce hikâye birikmiş oldu. Hastaların, hastanede ve kısıtlı süredeki doktor görüşlerinde anlatamadıkları duygusal yolculuklarını kaleme aldığı hikâyeler, sadece sağlık çalışanları, tıp öğrencileri için değil, hemen her kesime ilginç ve tanıdık gelebiliyor.
Her Hastalık Bir Hikayedir 2018 yarışmasına son baş vuru tarihi 31 Aralık 2017.
YARIŞMA KURALLARI
1.Yarışmamız ulusal ve uluslararası katılıma açıktır. Her yaş ve meslek kümesinden konuya ilgi duyanlar yarışmaya katılabilir.
2.Öykülerin konusu tıbbi hastalıklarla ilgili olmalıdır.
3.Yazılacak öykü bir hikâyenin temel unsurlarını (Olay, yer, zaman ve kişi) içermelidir.
4.Yarışmaya katılan öyküler hiçbir yerde yayımlanmamış ve ödül almamış olmalıdır.
5.Başvuru için öykü ve kimlik dosyası olmak üzere elektronik ortamda iki dosya herhastalikbirhikayedir2018@gmail.comadresine gönderilmelidir. Başvurular sadece elektronik ortamda kabul edilecektir.
6.Öykü dosyası: Öyküler Microsoft Office Word 2007 programıyla A4 kâğıt boyutunda, bir buçuk satır aralığıyla, 12 punto, Times New Roman karakteriyle beş sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır. Gönderilecek öyküyü içeren MS Word dosyasının adı öykünün adı olmalıdır.
7.Kimlik dosyası: Öykü Yazarının “adı-soyadı, yaşı, cinsiyeti, mesleği, telefon numarası, e-posta adresi, posta adresi ve yaşadığı il” bilgilerini içermelidir. Fotoğraf isteğe bağlı gönderilebilir.
8.Son başvuru tarihi 31 Aralık 2017 tarihidir.
9.Sonuçların resmi duyurusu 14 Mart 2018 tarihinde İnönü Üniversitesinde yapılacak Tıp Bayramı töreninde ilan edilecek ve ödüller verilecektir.
10.Kişiler sadece bir öykü ile katılabilir.
11.Ödül olarak:
Birinciye: 3000 TL, İkinciye: 2.000 TL, Üçüncüye: 1.000 TL değerinde çek verilecektir.
Aynı derece birden fazla kişi tarafından alındığı durumda ödül kişiler arasında eşit olarak paylaşılacaktır.
12. Şartnameye uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.
13. Yarışmaya katılan öyküler, gerek görüldüğü takdirde, telif hakları İnönü Üniversitesi Rektörlüğünde olmak kaydıyla yazarın adıyla yayımlanabilecektir.
14. Yarışmaya katılan yazarlara (yayınları bastırılıp çoğaltılmış olsa da) telif ücreti veya ücret yerine geçecek herhangi bir karşılık ödenmeyecektir. Yalnızca öyküleri kitaplaşanlara, kargo bedeli tarafımızca karşılanmak kaydıyla iki adet kitap hediye edilecektir. Yarışmaya katılan yazarlar eserleriyle ilgili telif haklarını İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne devredeceklerdir.
15. Seçici kurulda görev alan kişiler, bu kişilerle birinci dereceden kan bağı olanlar ile onların yakınları yarışmaya katılamazlar.
16. Eserlerin dili Türkçe olmalıdır ve yazımında Türk Dil Kurumu (TDK) Yazım Kılavuzu’na uyulmalıdır.
17. Eserler milli ve manevi değerlere, genel ve evrensel ahlak ile insanlık ilkelerine uygun olmalıdır.
18. Yarışmaya katılan eserlerin, intihal (çalıntı) veya suç unsuru içermesi vb. durumlarda, yayınların içindeki tüm bilgilerin hukuki ve cezai sorumluluğu yazarlarına aittir.
19. İhtilaf halinde Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri yetkilidir.
20. Yarışmaya katılanlar yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılacaktır.
21. Yarışmayla ilgili her türlü duyuru www.inonu.edu.tr adresinden ilan edilecektir.
Ön jüri: Sevtap Ayhan, Sultan Beldeciğil, Gülşen Can, Yrd.Doc.Dr.Hasan Erbay, Dilek Karaaslan, Müjgan Koçak, Nur İpek Önder Mert, Dr.Ali Yalçın, Yrd.Doç.Dr. Sibel Yıldız, Doç.Dr.Sema Yılmaz
Son Seçici Kurul: Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Prof. Dr.Mahmut Durmuş, Uzm. Dr. Ümit Evran, Fatma Çetin Kabadayı, Prof. Dr. Yüksel Kablan, Prof. Dr. Hasan Kavruk, Gazeteci Yazar Dursaliye Şahan, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Doç. Dr. Ebru Burcu Yılmaz.
İZDİHAM