Aydos’un bu sayısında şiirleriyle Kadir Ünal, Ahmet Irız, Ulaş Konuk, Şule Duru, Oğuzhan Yalçınkaya, Ahmet Hakan Karataş, Aycan Kara, Hasan Hüseyin Alkan, Hatice Ermiş Özdemir, Orhan Türkan, Ahmet Akın ve Ahmet Şefik Vefa.
Düzyazıda “Gök Perdesi” öyküsüyle Emine Yıldız, fotoğraflarını öyküleriyle seslendiren/canlandıran “Yorozlu Osman” Gökhan Begen, Sevda Deniz (Karaömer) Gözlerindeki Gökyüzü ile dergide yer bulurken, dergide “Uçurum” öyküsüyle Gül Tanrıverdi bulunurken İbrahim Kaya “Oyun Bozan” diyor. Rabia Efe “Kaybolan Yıllar” ile Ahmet Akın “Başka Yer Yok Yüzümde” ile düzyazıda kapanışı sağlıyor dergide.
Dergide “Sanat Serüveni ve Resim Sanatını” üzerine Bünyamin K. ile hasbihal eyledik.
Deneme türünde “Şiirden Gelen” ile Mustafa Karasoy, kalemi ile kelamında şiir düşüncesi üzerinde iyi bir yankı uyandırmış. Mustafa Şahin “Hüzün Şairi: İlhami Çiçek” ‘in Şiir dünyası, evrensel görüşü, şiir örneği hakkında görüşlerini bildiriyor.
Genç Öykücüye Mektuplar dizisinin başlangıcı ile edebiyatımızda özellikle öyküde değerli bir alana sahip olan Recep Seyhan, atölye çalışmalarını yazıya dökmüş ve genç öykücülerin sorularını cevaplandırmaya devam ediyor.
Genç sanatçılara yönelik mektup türündeki seslendirmeyi Sıddık Ertaş, ‘Genç Şaire Mektuplar’ yazısıyla sürdürüyor.
Aydos Edebiyat dergisinin son sayfasında “35 ülkeden çeviriler” kitaplaştırarak Edebiyata ve Türkiye’ye bu konuda anlam ve değer katan Anadolu Yazarlar Birliğine de teşekkür yazısı var.
Aydos dergisinin kendine has bir tercihi olan ‘bir sayı için tek resim sanatçısı’ bu sayıda Bünyamin K. Bünyamin K. eserleriyle zenginleşen yazılar, okura Aydos 12 ile nitelikli bir “Merhaba!” deme amacı taşıyor.
İZDİHAM