Dergâh’ın Şubat sayısında Ocak ayı içerisinde kaybettiğimiz Cahit Çollak ve Orhan Okay ile ilgili birer yazı bulunuyor. Ezel Erverdi, Hareket-Dergâh camiasının tanıdık isimlerinden Cahit Çollak hakkında kaleme aldığı yazıda, bir yol arkadaşlığının hikâyesini anlatıyor. İsmail Kara ise Tanpınar, Nurettin Topçu ve Mehmet Kaplan’ın talebelerinden, edebiyat âlimi Orhan Okay Hoca ile ilgili ‘Günlük’ ünden son yıllara ait bölümleri paylaşıyor.
Dergâh’ın Şubat sayısının şairleri Fatma Şengil Süzer, Oğuzhan Bükçüoğlu, Selma Yıldırım Kıldan, Mehmet Aycı, Nurettin Durman, Murat Saldıray, Mert Mevlüt Gökçe ve Murat Özel.
‘Derkenar’ sütunlarında Nurcan Toprak ve Erhan Genç’in birer yazısı var.
Cihan Aktaş ve Yunus Meşe Şubat sayısının hikâyecileri.
Galip Bildirici, bir denemesiyle dergiye katkıda bulunuyor.
Feyza Betül Aydın, Jean-Luc Nancy ile yapılmış bir söyleşiyi çevirdi. Söyleşinin başlığı manidar: Artık bir Batı yok.
Necip Tosun, Abdullah Harmancı’nın son hikâye kitabı ‘Melek Kayıtları’nı, Semih Diri ise Hasan Özlen’in ilk şiir kitabı ‘Kusursuz Talan’ı değerlendiriyor.
Şubat sayısının ‘Orta Sayfa’ konuğu yönetmen Derviş Zaim. Sakine Korkmaz’ın yaptığı konuşmada usta yönetmen sinemaya girişini, filmlerini ve sinemamızın sorunlarını anlatıyor.
Hülya Küçük, Millî Mücadele’ye destek veren Musullu Nakşî şeyhi Hacı Hasan Efendi ile ilgili bir belgeyi yeniden dikkatlere sunuyor.
‘Alıntı’ sütununda D. Mehmet Doğan’nın ‘Neden Klasiklerimiz Yok?’ adlı kitabından bir bölüm yer alıyor. Alâattin Karaca, Ayşegül Genç’in ‘Kuğu Boynu’ isimli romanını tanıtıp eleştiriyor.
Büşra Başkır, Mustafa Kutlu’nun son hikâye kitabı ‘İyiler Ölmez’ hakkında bir yazı ile dergiye katkı sunan kalemler arasında.
Selma Günaydın, Fars halk edebiyatından Türk halk edebiyatına devşirilmiş, az bilinen bir eseri tanıtıyor: Hikâye-i Çihâr Derviş. Arka kapakta Mustafa Kutlu’nun ‘Mesele’ adlı hikâyesi var.
İZDİHAM