yediğim sofralarında ey yeryüzü
abarttın ekmeği
eti abarttın daha çocuktum
içinde masal kızının saçlarını taradığı
saydam bir yuvarlakken yaşamak
uğultular düşmemişken o narin kuytulara
eciş bücüş ellerinle bilincimi elledin
kanıma dokunan kana dokunmanla başladı
eti abarttın daha neydim
daha neydim söylesene
yediğim sofralarında ey çağ
abarttın ekmeği
eti abarttın daha çocuktum
içinde masal kızının saçlarını taradığı
saydam bir yuvarlakken yaşamak
uğultular düşmemişken o narin kuytulara
ve kanıma dokunan kana dokunmandan oldu
şimdi rastlantı değil
bu yürek hani kangrenle sarmıştın
bu sular böyle kayarak
emzirmeden dünya çalılarını
ucundaki denizdendir
yeni bileşimler ardında
bütün hayvanlarınla göründün
ilk hayvanlarınla göründün
hayvanlarınla dayandın kapıma
- İlhami Çiçek’in yayınlanmamış bu başlıksız şiiri, düzyazı denemelerini yaptığı kağıtlardan birinin arkasındaydı.
Sık tekrarlardan ve yazılış biçiminden henüz bitmemiş olduğu anlaşılıyor.
İlhami Çiçek
İZDİHAM
Yazı gezinmesi
İzdiham’dan istediğiniz yazıyı alıp, izinsiz kullanabilirsiniz. Link vermek zorunda değilsiniz. Çünkü umrumuzda değil ve değilsiniz!
kemalizm ve sol üzerine bir kitap yazmak isterim.türkiyenin kalkınma ve muasırlaşma sorununu bu bağlamda ele almak.ideolojilerin ekonomiyle sosyal hayatı örtüştürecek yönetim erkini cumhuriyet sonrası halka teslim ederek demokrasiyi tüm kurumlarıyla işler hale getirmek devletin tüm kurumlarıyla organik bir bağ içinde gelişme yolunda adımlar atması ve yönetsel iradesiyle buna öncülük etmesi.ekonomik bağımsızlık için bilgi toplumunda geçerli olan gereklerin bu gayenin muvaffak olması için elzemdir.dış politikada güvenli bir liman olmak isteyen türkiyenin terör ve kumpaslarla geriletmek istenmesinin nedeni sosyal ve kültürel olarak bir kader dayanışmasıyla siyasetin adil olması ve dünya halklarının kendi kaderi üzerindeki egemenliği sağlamasının sonuçları türkeyenin suçu olmadığı gibi az gelişmişlik karakteriyle izah edilebilir.
türkitedeki montaj sanayi üretim ve istihdamın bilgiye dayalı sanayileşmeyle refahın halkın her kesimine ulaştıracak örgütlenmeyle kültürel anlamda teşkilatlanmayla rejimi dış politikada ulusal bağımsızlık ve çağdaşlığın gerekleriyle anayasada tanımı yapılan güçlü bir türkiye idealiyle medeni hukukun güvence altına alma argümanlarıyla yurttaşlık temelinde bir atılımı gerçekleştirme zorunluluğu.
rasyonel akila yola çıkıldığında çıkarcılığı halkın ihtiyaçlarıyla tevhit ederek gelenekle modernin uyumsallaştırarak kültür ve sanatın dönüştürüci kimliğiyle dünya halkları arasında saygın bir konuma gelerek uygarlığa insancıllık ve kendi kültür dinamiklerinde gelen yaşam felsefesiyle katkıda bulunmak,