İtibar, Ocak sayısını da önceki sayıları gibi ayın ilk gününde okura sundu. Ocak sayısının kapağında, Prof. Dr. Turan Karataş ile yapılan söyleşi duyruluyor. Akademik ortamda bulunmasına rağmen edebiyatı neredeyse günü gününe izleyen, özellikle genç şair ve yazarlar hakkında yazdığı kıymetli yazılarıyla tanınan Karataş, eleştiri alanında kayda değer yorum ve tespitler yapıyor. “Eleştirmenin İnsaflı ve Ahlâklı Olması Lazım” başlığını taşıyan söyleşide, Karataş’ın eleştiri ve inceleme alanındaki temel meselelere yaklaşımı ve bu alanda ortaya koyduğu verimler konuşuluyor.
Önceki sayılarda olduğu gibi bu sayıda da sunuş yazısı önemli vurgular içeriyor. “Hatır Üzerine Olmak” başlıklı sunuşun ilk bölümü şu şekilde: “Dünya hatır üzerine kuruludur. İşte bu hatrı her daim gözettik, gözeteceğiz. Dergimiz, hatır yıkmak değil, hatır yapmak üzerine olacak. Kiraz, güzelliğine güvendiği için kurtlanırmış. Her geçen sayı güzelleşen ve zenginleşen İtibar, asla mütevazılığını kaybetmeyecek, çıkış gerekçesini unutmayacaktır.” Dergi içeriğine dair açıklamaların da yer aldığı sunuşta Hüsrev Hatemi’nin bu sayıdan itibaren Mevlanayazıları yazacağı ifade ediliyor. İlk yazısı bu sayıda yer alıyor. Ocak ayının bir diğer sürprizi de İtibar’ın bu sayıdan itibaren nitelikli tercüme eserlere yer vereceği duyurusu. İlk ürünler ise Turan Koç’un Mevlana’dan ve Selahattin Yusuf’un Gabriela Mistral’den yaptığı şiir tercümeleri.
İtibar’ın Ocak sayısı da şiir yoğun bir içerikle hazırlanmış. Cevdet Karal, İbrahim Tenekeci, Ercan Yılmaz, Said Yavuz, Mustafa Akar, Furkan Çalışkan, Nurettin Durman, M. Serkan Aydın ve Hasan Selami Binay gibi önceki sayılarda da şiirleri yer alan şairlere ilaveten, bu sayıda Hüseyin Atlansoy, Mustafa Ruhi Şirin, İsmail Kılıçarslan, Nadir Aşçı, Uğur Erdengibi şairlerin şiirleri bulunuyor. Uzunca bir süredir şiir yayınlamayan İsmail Kılıçarslan’ın “Cool’luk Vazifesi” şiiri şairin şiirden uzaklaşmadığının sağlam bir kanıtı gibi.
Derginin hikâye sayfaları, usta hikâyeci Rasim Özdenören’in bir hikâyesiyle açılıyor. Bu sayıda Özdenören dışında Kâmil Yeşil ve Muhsin Macit’in birer hikâyesi yer alıyor. Ocak sayısının hikâye bağlamındaki önemli artılarından biri de Alpay Doğan Yıldız’ın Şevket Bulutyazısı. Yıldız, Şevket Bulut’un hikâyeciliğini hikâye kişileri üstünden yorumluyor. Abdullah Harmancı ise “Dergilerde Öyküler” incelemeleri aksatmadan sürdürüyor.
İtibar’ın Ocak sayısında yazılarıyla yer alan diğer isimler ise şunlar: Osman Konuk, Mehmet Şahinkoç, İbrahim Tenekeci, Nadir Aşçı, M. Mücahit Yılmaz, Yunus Emre Tozal, Serdar Arslan, Lütfi Bergen, Müslim Coşkun ve Ali Görkem Userin.
İzdiham