İzdiham Dergi

İzdiham’ın 34. Sayısı Çıktı

İzdiham 34. sayısı ile okuyucusuyla buluştu. Kendine has üslubu ve duruşu ile edebiyat dünyasının cesur dergilerinden İzdiham kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Kapak sözü olarak Yunus Emre’nin  “ Neyi Sever İsen İmanın Odur “  sözünü kullanan İzdiham Dergisi arka kapakta ise “ Bir kadına ancak karnındaki bebek tekme atabilir “ diyor.

İzdiham Dergisi,  “ İzdiham Maarif Takvimi” ile bizlere merhaba diyor.

01 Mart 2018: Şaka yapmayın, hiç hoşlanmıyorum.

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Mustafa Kutlu’nun “Cahit Sıtkı’nın Şaşırdım Kaldım Şiiri Üzerine “ yazısı ile Cahit Sıtkı’yı Mustafa Kutlu’nun kelimelerinden dinliyoruz. Gökhan Özcan’ın  “Hayatın İçinde Bir Gün, Bir günün İçinde Koca Bir Hayat “ yazısı kışın bitmeye yakın şu günlerinde bizleri yağmurlu bir pencere kenarına yolculuk ettiriyor. İbrahim Tekpınar’ın “ Saddam’ın Heykeli “ yazısı bir çocuğun gözünden 90’lı yılların Saddam’ına yolculuk yapıyor.

İzdiham Dergisi 34.sayısı şiir kapılarını Nurettin Durman’ın “ Kırıldım “ ve Bülent Parlak’ın Yine Herkes, Her Şeyken “ şiirleri ile açılıyor.

Âşık olduğu için bir müddet İzdiham’a kapak yapamayan grafiker ile yapılan röportaj, kendisi ve uğruna kapak yapamadığı aşkı ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Sayfada bir de karekodu uygulaması var ki çok güzel bir şarkı eşliğinde okuyorsunuz röportajı.

Çağatay Hakan Gürkan, Sezai Karakoç’la nasıl tanıştığını ve Karakoç’un zihin dünyasını kendi özel çizimleriyle bize sunuyor. Ve şöyle diyor:  Evet, hiç evlenmemiştir, münzevidir, ortalarda gözükmeyi sevmez, kitap imzalamaz.

Prof. Dr. Turan  Karataş ise 25 yıl önce Mustafa Kutlu ile olan mektuplaşmasının hikayesini ilk kez İzdiham’da yayınlanan belgelerle anlatıyor.

Son yıllarda gittikçe gün yüzüne çıkan kadınlara yönelik saldırılara dair objektik bir makale kaleme alan Esma  Koç ise Medya ve Kadına Yönelik Şiddet adlı yazısında  “şiddet kadın bireyler için ikili ilişkilerde başlamıyor.” diyor.

Yeşilçam’a ait ilk kez yayınlanan belgelerin yazarı ise Erhan Tuncer. Tuncer yazısında Malkoçoğlu filminin senaryosunun bir örneğini ilk kez İzdiham okurları için paylaşıyor. “Yeşilçam, senaristleri en ucuz, en sıradan işleri de yazsalar, işlerini belirli bir ciddiyetle yapmaktaydılar. Akıl almaz sahnelerle dolu, onlarca mantık hatası barındıran kötü bir filmde bile, standart üslup ve biçimle yazılmış,basılmış ve ciltlenmiş bir senaryosu olduğunu belirtmeliyim.”

İzdiham Dergisi’nde baştan sona özel bir içerik, illüstrasyonlar, metinler ve çalışmalar sizi karşılıyor. 

İzdiham Dergisi 34.sayıya eserleriyle katkıda bulunan diğer isimler ise,

Erdem Öztaşa, Tuğba Karademir, Celal Baran Yıldırım, Abdüssamed Bilgili, Zeliha Yurdaer, Güray Süngü, Ferhat Toka, Eda Tezcan, Yasin Kara, Atakan Yavuz, Oğuzhan Bükçüoğlu, Özer Turan, Berat Karataş, Arzu Özdemir, Mustafa Toprak, Erman Akdoğan, Muhammed Palewi,Meryem Ermeydan, Egemen Doğan, Saadet Derya Yazgıç, İbrahim Varelci, Muhammet Safa Karagöz, Emine Şimşek, Seda Nur Bilici, Beyazıt Bestami Keçeli ve Dilek Kartal şeklinde sıralanıyor.

İzdiham Dergisinin 34. sayısını tüm gazete bayilerinden, D&R, Migros ve Karfurlardan temin edebilirsiniz.

İZDİHAM

Exit mobile version