Sendrom Fanzin çıktı
Kırk beş günde bir çıkan Sendrom Fanzin, rafa ilk adımını 1 Kasım 2014’te attı.
Amacı bir “kipple” oluşturmaktı.
Öyküler, söyleşiler, denemeler, incelemeler, illüstrasyonlar, karikatürler, tasarımlar, fotoğraflar, müzik listeleri ve tartışmalar yayınlayan Sendrom Fanzin, tür olarak yalnızca şiir yayınlamıyor. Çünkü ülkedeki şiir kirliliğinin bir parçası olmayı reddediyor. İyi şiir az sayıda derginin editöryal dosyasına düşüyor. Şiir yayınlamak da az sayıda derginin editörünün yapabileceği bir iş olduğundan, belki de en “kipple” tür olan şiir, Sendrom Fanzin’de eksik kalıyor.
Sendrom Fanzin ortak akılla idare ediliyor. Bir yöneticisi, önderi, muktediri yok. Egemenlik kayıtsız şartsız harflerin. Ortak akılla harfler bir araya geliyor, birikiyor, yeniden üretiliyor, dönüştürülüyor.
Sendrom Fanzin’in ikinci sayısı 15 Aralık 2014’te çıktı. İkinci sayı Koç Üniversitesi’nde, Aziz Kedi Kitabevi’nde, Robinson Crusoe 389’da, Taksim Cafe 26/A’da, Kadıköy Cafe 26/A’da, Taksim Mephisto’da, Kadıköy Mephisto’da, İmge Kitabevi’nde, Sosyal Sahaf’ta, Cafe Siyah’ta, Parsifal Restaurant’ta dağıtıldı. İçindeyse şunlar var:
Öykü: Pelin Sürmeli – Sekya, Mehmet Sağlam – İhtiyar Bakkal, Cemalettin Kaya – Oksijen, Hasan Basri Çifci – Göbek Bağı, Mehmet Yapıcı – Günce II, Ayşe Kevser Arslan – Beyaz
Deneme: Kaan Ayparlar – Kipple, Cemre Edip Yalçın – Christopher Columbus’tan Alex Haley’e Kölelik Kavramı ve Afro-Amerikalılar, Zeynep Camuşcu – Kırmızı Telefon (Çeviri), Nesibe Kırış – İnsanlar Unutur, Eşyalar Konuşur, Cemre Karabiber – Kadınlarım & Çiziklerim, Politik Olarak Yanlış
Söyleşi: Hasan Basri Çifci – San Francisco Müzesi Önünde Bir Türk: Bedri Baykam
Fotoğraf: Aslı Aykaya – Post-Sziget
Tasarım: Barış Kayaaslan ve Gizem Karakaya – Barış’ın Tasarım Atölyesi
Müzik: Berke Kavak – 10bir
Üçüncü sayı 15 Şubat 2015’te rafta olacak.
İZDİHAM