Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılan dergide şiirleri yayınlanan isimler şöyle: Nihat Hayri Azamat, Hasan Selami Binay, Mehmet Özger, Serdar Kacır, Osman Serhat, Ethem Erdoğan, İshak Aslan, Sulhi Ceylan, Hüseyin Bektaş, Mehmet Okumuş, Ümit Zeynep Kayabaş, Muhammed Cemal Ünal, Hayrullah Gürdağ, Ahmet Cora.
Ali Haydar Haksal’ın bir öyküsüyle açılan öykü sayfalarında ise Osman Koca ve Nurettin Durman’ın da birer öyküsü yer alıyor.
İnceleme sayfalarında Mehmet Özger, İsmail Demirel’ in Maçı Kaybettik adlı öykü kitabını kritize ediyor. “Türk Edebiyatı Ne Zaman Batılılaştı” başlıklı inceleme yazısıyla Bilgin Güngör, modernleşmenin köklerini Lale Devri’ndeki batılılaşma hareketlerinde arıyor. “Türk Hikayesinde Milli Bir Ses: Şevket Bulut” adlı yazısında Mustafa Karabulut, bir Anadolu hikayecisi olan Bulut’un hayatını, edebi kişiliğini, eserlerini ve edebiyata dair düşüncelerini paylaşıyor. Harun Yakarer, Sezai Karakoç’un, modernleşme, kentleşme ve İslam’dan uzaklaşma temalarını eleştirdiği “Kartal” isimli hikayesini inceliyor. İsmail Demirel, Türkiye’deki devlet-din ilişkisine bağlamında Şihabeddin Sühreverdî’nin Avarifu’l Mearif adlı kitabını inceliyor: “Tasavvuf Panzehirdir” Ethem Erdoğan, “Modern Türk Şiirinin Doğası Işığında Modernizm Sancısı” adlı yazısında bizdeki modernleşmenin değerlere bir başkaldırı olarak başladığına işaret ediyor.
Abdüssamet Bilgili’nin, çağdaş Arap şiirlerinden çeviriler yapan Kemal Kahraman ile Arap şiiri ve şiir çevirisi hakkında yaptığı bir söyleşi de dergide yer alıyor.
Dergide ürünleri yer alan diğer isimler ise şöyle: Raziye Yıldız, Muhammed Enis Özel, Fatih Memiş, Abdülkadir Tiftik, Mehmet Zait Eren, Ayşe Adem, Sevgi Korkusuz, Ayşe Yazıcı Yavuz, Ömer Çelik, Hüseyin Çelik, Olgun Keser, Hatice Ebrar Akbulut, İbrahim Coşkun, Mehmet Zait Eren ve Uğur Demircan.
İZDİHAM